Aerodromi

Pošto su aerodromi među prvim industrijama koje su počele da koriste sigurnosne sisteme, operateri na aerodromu budno prate razvoj i primenu sigurnosne tehnologije. Međutim, instalirati sistem video nadzora na aerodromu je veliki izazov jer postoji veliki broj putnika, ulaza, izlaza, salona, hodnika, šaltera i veoma komplikovanih scenarija.

Uniview je već godinama posvećen industriji video nadzora, gradeći bogato iskustvo i znanje kroz projekte na brojnim velikim aerodromima. Sada Uniview obezbeđuje inovativna rešenja za video nadzor aerodroma koja su visoko efikasna, pouzdana i podložna proširivanju. Ona obezbeđuju operaterima aerodroma osnovnu bazu podataka za dalju primenu u otkrivanju neželjene situacije, optimizaciji usluga i inteligentnu analizu, čime se ostvaruje bolji rad aerodroma.

Problemi

-Napad, krađa, sabotaža u okruženju
-Potreba za brzo lociranje i proveru incidenta
-Visoka cena mreže i centra za skladištenje podataka
-Slab kapacitet proširenja sistema
-Zahteva određivanje korisničkih prava u različitim odeljenjima 

Rešenja

-7/24 stabilan HD video nadzor
-Povezivanje sa sigurnosnim sistemima drugih proizvođača
-Unikatan mrežni sistem, pouzdanost i efikasna solucija
-Napredna NGN struktura, pogodna za proširenje
-Kombinovana platforma za upravljanje sa bogatim standardnim interfejsom
-Pouzdana i ekonomična konstrukcija IP skladišnog uređaja 

Mobirise
  • Terminal je najkompleksnije mesto sa velikom cirkulacijom ljudi. Jedna strana terminala je povezana sa platformom aerodroma, a druga strana je povezana sa transportnim centrom u prizemlju. Putnici i prtljag moraju da prođu neophodnu proveru na terminalu pre ukrcavanja. Način efikasnog vršenja nadzora ovog procesa je od ključnog značaja. Ulaz i Izlaz Sony STARVIS senzor sa tehnologijom ISP procesora koju je razvio Uniview obezbediće čistu i jasnu sliku u scenama visokog kontrasta osvetljenja. Face detection & recognition (detekcija i prepoznavanje lica) su bazirani na inteligentnom algoritmu u kamerama i NVR uređajima. Snapshotovi i video snimci se čuvaju u memoriji. Brzo će detektovati ciljanu osobu. Integracija POS Sistema u prodajnim objektima. Video slika i odgovarajuće POS informacije se mogu kombinovati putem povezivanja NVR sa POS uređajem. POS informacije se mogu snimiti i prikazivati na odgovarajućem video snimku. Fisheye Heat Map Širok ugao gledanja i mnoštvo detalja uz pomoć samo jedne kamere. Više opcija za instalaciju: na plafon, zid ili radni sto. Heat map funkcija će vam pomoći da napravite analizu poslovanja. People Counting (brojanje ljudi) Velika statistička preciznost, pogodno za ulaze i izlaze. Prosleđivanje dnevnog/nedeljnog/mesečnog/godišnjeg izveštaja.
  • Putevi do Aerodroma UNV mrežne kamere imaju mogućnost suzbijanja jakog izvora svetlosti (HLC-Highlight Compensation) što omogućava dobijanje jasne slike registarskih tablica. Pa čak i ako je objekat ispred vozila noću, neće biti blokiran jakim svetlom.
  • Parking Ugrađen LPR (Licence Plate Recognition) algoritam, identifikuje i snima informacije o registarskim tablicama. Kontrola pristupa vozila i upravljanje parkingom. LPR kamere mogu upravljati ulaskom i izlaskom ovlašćenih vozila povezivanjem sa funkcijom filtriranja crne i bele liste.
  • Airside obuhvata zonu odlaska i dolaska, zonu preuzimanja prtljaga, zonu za održavanje aviona, teretna zonu, zonu letova i servisna zonu. Da bi se mogla garantovati bezbednost, potrebno je da sistem video nadzora i upravljanje njim bude efektno i efikasno. Spoj Alarma & PTZ kamere povezan sa alarmnim uređajima drugih proizvođača. PTZ dome kamera će se okrenuti na unapred podešenu poziciju kada se aktivira alarm od strane alarmnog uređaja drugog proizvođača. Najčešće se koristiti PTZ dome kamera sa 44x optičkim zumom, super starlight, HLC funkcijom i opcijom za optičko uklanjanje magle. Super Starlight kamera sa F1.2 otvorom sočiva i Sony STARVIS senzorom slike omogućava video sliku u boji sa jasnim detaljima pri minimalnoj svetlosti od samo 0.0005Lux. 1+1 Fiber Sharing Uniview mrežne kamere podržavaju 2 mrežna interfejsa – port za optički kabl i RJ45 port. Port za optički kabl omogućava pristup kameri na velikoj udaljenosti. Podržano je 1+1 deljenje optičkog kabla što doprinosi velikoj uštedi. Panoramska Kamera 4*8MP (4*2MP) je mrežna kamera sa više sočiva i omogućava 180 stepeni panoramski pogled.
Mobirise

  • Optički zum velikih razmera Nadzor na velikoj udaljenosti uz optički zum do čak 55x, sa 300mm+ motorizovanim sočivom. PIR Alarm Sa integrisanom PIR funkcijom, Uniview kamere su spremne da vrše nadzor važnih područja noću. Ugrađeno belo svetlo omogućava da se zabeleži slika u boji kada se pojavi uljez.  
  • Monitoring Centar ima važnu ulogu u kompletnom sistemu video nadzora. Službenici obezbeđenja mogu posmatrati uživo ili na playback i vršiti video patrolu putem monitora ili video wall-a. Pored toga, inteligentna analiza video snimka, upravljanje alarmima i povezivanje sa sistemima drugih proizvođača može se ostvariti putem VMS-a. NGN Struktura Media streaming i signalizacija se obrađuju odvojeno. VMS upravlja samo signalizacijom. Problem sa serverom neće uticati na skladištenje video sadržaja niti prikaza uživo. Pri staroj tehnologiji video snimak bi nestao kada bi server za snimanje prestao da radi. Ovaj problem je prevaziđen sa Uniview NGN tehnologijom gde mrežna kamera šalje sliku direktno do IP SAN bazirano na iSCSI standardnom protokolu memorije. To znatno smanjuje ulaganje jer ne postoji media server i server za snimanje u NGN tehnologiji. VMS 1+1 Hot Spare UNV VMS podržava 1+1 hot spare funkciju. Ako Glavni VMS zakaže, Rezervni VMS će odmah preuzeti njegovu funkciju. Sve funkcije i podaci će se prebaciti nazad na Glavni VMS kada se ponovo uspostavi njegova funkcija. ANR (Automatic Network Replenishment) UNV kamere mogu automatski skladištiti video snimak na MicroSD memorijskoj kartici kada mreža nije u funkciji. Kada se mreža ponovo vrati u funkciju video snimci će biti poslati nazad u memoriju servera. Dakle svi video snimci će biti sačuvani čak i ako mreža privremeno nije u funkciji. IP Storage N+1 UNV IP SAN podržava N+1 hot backup. Ako bilo koji aktivni IP SAN zakaže, rezervni IP SAN će automatski preuzeti njegovu funkciju. Isplativ Sistem UNV IP storage (skladište) donosi jedinstvenu strukturu koja omogućava instalaciju 48 hard diskova na visinu od 4U sa hot swap funkcijom. Dakle, Uniview rešenje može sačuvati više od 50% mesta na polici i znatno smanjiti potrošnju energije pri istim uslovima (1000 kanala 2MP IP kamera/90 dana skladištenja). Mnoštvo VMS Funkcija UNV VMS je pouzdana i jednostavna za korišćenje platforma za upravljanje. Praćenje uživo/playback, upravljanje Video wall-om, i upravljanje mogućnostima korisnika je omogućeno u VMS klijentu.
Mobirise
  • Upravljanje Mogućnostima Korisnika Da bi se zadovoljili različiti zahtevi za pristup različitim odeljenjima. UNV VMS može da napravi jedinstven sistem za svaki departman kao što su, za upravljanje aerodromom, za javnu bezbednost, za bezbednosne provere, imigraciono, vatrogasni centar itd. Ova mogućnost znatno povećava efikasnost. Vodeni Žig za bezbednost podataka video snimci mogu imati Vodeni Žig sa prilagođenim sadržajem kako bi se sprečilo editovanje snimaka od strane neovlašćenog lica, što osigurava važne video snimke. Brzo lociranje hitnih situacija User-friendly Interfejs UNV VMS je platforma za upravljanje dizajnirana za sistem video nadzora. Ovaj fleksibilan i funkcijama bogat interfejs pomaže službenicima obezbeđenja da lakše i efikasnije verifikuju alarme i koordiniraju odgovorom. Digitalni Zum Uniview kamere podržavaju funkciju digitalnog zuma, što je idealno za velike prostore gde su potrebne kamere velike rezolucije kao što je parking i avionska pista. Sa funkcijom digitalnog zuma kamere mogu obezbediti više detalja. Video Track Kada je objekat detektovan od strane više kamera, više prozora može biti prikazano na jednom ekranu ako je aktivirana Video Track funkcija. Klikom na jednu od kamera u E-mapi, prikazaće se uživo ta kamera, kao i kamere u blizini, pomažući da se locira objekat u pokretu. Ekstraktcija Video Frejma Video može biti podeljen u nekoliko delova sa istim vremenskim okvirom, prvi frejm svakog dela će se automatski prikazati na ekranu, formirajući grupu slika koje će pomoći službenicima obezbeđenja da brzo lociraju objekat. VCA & Inteligentni playback podržavaju playback video snimaka baziran na tipu događaja kao što su detekcija pokreta, gubitak videa, ulaz alarma itd. E-Map VMS klijent podržava trepćući alarm na E-mapama i povezuje prikaz uživo na video wall-u. To će omogućiti službenicima obezbeđenja da brže lociraju alarmiranu zonu, što će značajno smanjiti vreme njihove reakcije. To Nije Samo VMS Uniview pruža sveobuhvatnu bezbednosnu platformu koja se može povezati sa drugim bezbednosnim podsistemima kao što su sistem za kontrolu pristupa, alarmni sistem itd. Uniview platforma za upravljanje takođe pruža interfejs za druge sisteme da bi se dobila slika uživo, snimanje i druge funkcije preko SDK.
SKTech d.o.o.

Bulevar Kneza Miloša 20
21000 Novi Sad

Kontakt

Email: office@skt.rs
Tel: 021 496 258 
Mob: 060 558 7708

Designed with Mobirise